Dirigent - Ksnb.nl

Ga naar de inhoud
Dirigent.
Willem Vonk studeerde piano bij Rinus Groot en orgel bij Bernard Bartelink. Meteen na zijn orgelstudie volgde een lange reeks van optredens die hem langs belangrijke orgels van Europa voerden, zoals het orgel van de kathedrale basiliek St. Bavo. Ook trad Willem Vonk op in de zomerserie orgelconcerten georganiseerd op het wereldberoemde Gablerorgel te Weingarten (Duitsland).
Als pianist begeleidde hij de afgelopen decennia vele zangers en instrumentalisten met een zeer uiteenlopend repertoire.Willem Vonk is sinds 1991 organist en koordirigent van de Nicolaaskerk te Baarn nadat hij dezelfde functie had uitgeoefend in Amsterdam (Duif en Krijtberg) en Haarlem.
Sinds zijn komst naar Baarn geeft Willem Vonk leiding aan de Capella St. Nicolai en de Schola Cantate Domino. In zijn eigen pianoschool geeft hij daarnaast piano- en orgelles.

Recentelijk liet Willem Vonk een enthousiast Baarns publiek genieten van delen uit de Messe Solonelle van Rossini en dirigeerde hij een majestueuze uitvoering van de Messe cum Jubilo van Durufle. Met zijn gedrevenheid weet hij koorleden mee te nemen in zijn passie voor muziek en te leiden naar bijzondere en verrassende prestaties.

Bij zijn tocht door de koormuziek laat hij ook graag zijn verbondenheid met de orgelmuziek horen. Natuurlijk staat het Bachwerk vaak bij het manuaal, maar tijdens orgelconcerten kan hij het niet nalaten om zijn liefde voor de werken van franse componisten als de Grigny, Couperin en Messiaen voor het voetlicht te brengen.
Het orgelspelen in de Nicolaaskerk is voor Willem Vonk heel belangrijk. Hij steekt daar dan ook veel tijd en energie in.

In een serie concerten op de zondagmiddag "Zondagsmuziek" laat Willem Vonk de komende periode zijn publiek horen wat hem in orgel- en koormuziek beweegt. Een aanrader ! Zie voor het komende programma www.zondagsmuziek.nl
Contact: info@ksnb.nl
Terug naar de inhoud